Cattara BLACK BLADE zárókés biztonsági zárral,21,5 cm

5195,00 Ft

Cikkszám: 26f1e15d-9bbb-197d-2da0-d83a54b2a892 Kategóriák: , ,


Fekete pengéjű kés, ékkel az ablak betöréséhez, pengével a kötelek elvágásához és egy fütyülős kovakővel. A fekete pengéjű kés hasznos segítője a kempingezésnek, horgászatnak és más szabadtéri felhasználásnak. A kés pengéjeSS420 késacélból készült, az anyag eléri a HRC50-52-es keménységet. A 9 cm hosszú, 2,8 mm vastagságú penge felülete fekete festékkel van bevonva.
A penge tetején lévő kiemelkedéseknek, illetve az alján lévő kiemelkedésnek köszönhetően a kés gyorsan, egy kézzel is kinyitható. A kés biztosítékkal van ellátva, amelyet a markolat alján lévő oldalsó hüvelykujjcsúszka működtet. A nyél markolata tökéletesen utánozza a fát, és kényelmes a fogása.
A kés további tartozékokkal van felszerelve a különböző felhasználásokhoz. A kés elején egy 6/8/10/12 mm-es anyakulcs található, a kés hátulján pedig egy kaparó, amely a penge fogazott tetejével együtt tűzkőnek vagy sípnak is használható. A kés hátulján lévő védő egy klipszszel van ellátva, amellyel a kés például övre rögzíthető. A kés elülső része egy pengével van ellátva, amely legfeljebb kb. 6 mm széles kötél elvágására alkalmas, a test hátsó részén pedig egy ék van elhelyezve a vészhelyzeti ablakbetöréshez.
A zárt kés hossza 12,5 cm.
A nyitott kés hossza 21,5 cm.